Υλικά

sidagi.gr

Υλικά για 2-4 άτομα

8-10 ντοματάκια
λίγα φύλλα δυόσμου
1/2 ρίζα λόλα κόκκινη
1/2 μάτσο γλυστρίδα
4 φέτες χαλούμι
8-10 φράουλες
8-10 ρόγες σταφύλι

Για το ντρέσιγκ

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό μισού λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και κόβουμε με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά. Καθαρίζουμε από κοτσάνια και σπόρια τα φρούτα και τα κόβουμε στη μέση. Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα ντοματάκια.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο ή μια σαλατιέρα. Πρώτα τα λαχανικά και από πάνω τα φρούτα και τα ντοματάκια.

Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Βάζουμε ελάχιστη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και τις φέτες το χαλούμι, αφού κολλήσουμε πιέζοντας με το χέρι μας πάνω σε κάθε μία από ένα φύλλο δυόσμο.

Τηγανίζουμε μερικά δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά. Προσθέτουμε και το χαλούμι στη σαλάτα και είναι έτοιμη.