Υλικά
Υλικά
Για 2-4 άτομα
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
½ κιλό σπανάκι καθαρισμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμος
4 κουταλιές της σούπας μάραθος ψιλοκομμένος
200 γραμμάρια πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κιλό σουπιές
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τις σουπιές από το κεντρικό κόκκαλο και το μελάνι τους. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις σουπιές και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε μέσα το κρασί, το σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τον δυόσμο και το μάραθο.
Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Ρίχνετε τις ελιές και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμη ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. Σερβίρετε τις σουπιές ζεστές με φρέσκια λαγάνα!