Υλικά

  • 6 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κριθαράκι ψιλό
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και το αφήνουμε να βράσει.Θα χρειαστούν 8-10 λεπτά.

Αμέσως μετά βάζουμε κρύο νερό σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και 6 κουταλιές της σούπας ταχίνι.

Σιγά-σιγά ανακατεύοντας και χτυπώντας αραιώνουμε το ταχίνι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, συμπληρώνουμε ζεστή σούπα και ανακατεύουμε.

Στο σημείο αυτό, βγάζουμε την κατσαρόλα με τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Μόλις κρυώσει λίγο, με μια κουτάλα ρίχνουμε μέσα το αραιωμένο ταχίνι και το ανακατεύουμε. Τέλος αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε στάζοντας λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο και τρίβοντας από πάνω λίγο πιπέρι.