Υλικά
Υλικά για 2-4 άτομα
1/4 φλιτζανιού άσπρη ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού μηλόξυδο
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
3 ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια
1 μεγάλο αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
4 αυγά βρασμένα σφιχτά
1/2 φλιτζάνι σέλινο
1/2 φλιτζάνι κομμένες ελιές
450 γραμμάρια μπέικον
150 γραμμάρια βίδες ζυμαρικά
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι sour cream
2 κουταλιές της σούπας έτοιμη μουστάρδα
Εκτέλεση
Βάζετε το μπέικον σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι και ψήστε ώστε να ροδίσει και από τις δύο μεριές. Στεγνώστε από τα λάδια και αφήστε το στην άκρη.
Τοποθετείτε μαι μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά, βράζετε για 8 λεπτά και σουρώνετε. Δεν ρίχνουμε νερό στα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε γιατί έτσι αφαιρείται το άμυλο.
Ανακατέψτε τη μαγιονέζα, τη sour cream, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλατοπίπερο μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Προσθέστε το μπέικον, τη ντομάτα, το αγγούρι, τα αυγά και το σέλινο. Σκεπάστε ελαφρά μέχρι να καλυφθεί όλη η σαλάτα από τη σάλτσα.
Διακοσμούμε με ελιές και σερβίρουμε.