Υλικά

  • 3 κουταλάκια του γλυκού µπέικιν πάουντερ
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1 & ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το γαρνίρισµα
  • 2 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
  • µαρµελάδα βατόμουρο
  • σιρόπι βύσσινο

sidagi.gr


Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σ’ ένα µπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το µπέικιν πάουντερ. Χτυπάµε τα αβγά, το γάλα και το ελαιόλαδο και τα προσθέτουµε στο µπολ µε τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ζεστό ελαιόλαδο τηγανίζουμε 2 κουταλιές της σούπας χυλό για κάθε τηγανίτα. Όταν οι τηγανίτες ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τις βάζουμε σε μια πιατέλα.

Τοποθετούμε σε κάθε τηγανίτα από ένα κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα, γαρνίρουμε µε τη µαρµελάδα βατόμουρο και περιχύνουμε µε το σιρόπι.