Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- χυμό ενός λεμονιού
- ταμπάσκο
- μαϊντανό
- λάδι, αλάτι
- 4 καθαρισμένους σαργούς (200 γραμμαρίων)
- 1/2 κουταλάκι κοπανισμένα σποράκια μάραθου
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 4 μέτριες ντομάτες
Εκτέλεση
Πλένετε τους σαργούς, στραγγίστε τα και σκουπίστε τα καλά. Βάλτε τα σε μια πιατέλα, αλείψτε τα με λάδι, αλατοπιπερώστε τα, ρίξτε το χυμό λεμονιού και πασπαλίστε τα εσωτερικά και εξωτερικά με το μάραθο.
Σκεπάστε την πιατέλα και αφήστε τα ψάρια να μαριναριστούν για μία ώρα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια ζεματίστε τις ντομάτες, αφαιρέστε τη φλούδα και τα σπόρια, στύψτε τες ελαφρά με τα χέρια σας και ψιλοκόψτε τες. Πλύνετε και κόψτε τις πιπεριές σε μικρούς κύβους. Κοπανίστε το σκόρδο. Ρίξτε λίγο λάδι, το σκόρδο και ταμπάσκο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
Αφαιρέστε το σκόρδο, βάλτε τα λαχανικά σε μια πιατέλα, σκεπάστε την και αφήστε τη στην άκρη.
Έπειτα ζεστάνετε 4 κουταλιές λάδι στο ίδιο τηγάνι, χαράξτε τα ψάρια κι από τις δυο πλευρές με δύο παράλληλα λοξά και βαθιά κοψίματα και τηγανίστε τα γυρίζοντάς τα προσεκτικά με σπάτουλα για να μη σπάσουν.
Βάλτε τα σε μια πιατέλα, ρίξτε πάνω τα λαχανικά, γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr