Υλικά
Στην πατατοσαλάτα λίγοι μπορούν να πουν «όχι» και ο καθένας είναι αλήθεια πως έχει τη δική του αγαπημένη εκδοχή.
Άλλοι την προτιμούν με ξίδι και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, άλλοι τη θέλουν με μπέικον και μουστάρδα, άλλοι με γιαούρτι, τουρσί και σκόρδο, άλλοι πικάντικη και πάει λέγοντας.
Κι ενώ είναι εύκολη η παρασκευή της, όλο το μυστικό κρύβεται στην προετοιμασία της πατάτας.
Το ομοιόμορφο κόψιμο της πατάτας σε κομμάτια ίδιου μεγέθους είναι επιβεβλημένο, ώστε να βράσουν όλα εξίσου και να μη γίνουν άλλα πιο μαλακά και άλλα πιο τραγανά.
Το δεύτερο μυστικό έχει να κάνει με το βράσιμο. Δεν τις θέλουμε πολύ βρασμένες τις πατάτες. Ζεσταίνουμε το κρύο νερό με τις πατάτες σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει και κατόπιν μειώνουμε τη θερμότητα για να σιγοβράσουν.