Υλικά Λένε συχνά πως η τελειότητα είναι ένα άπιαστο όνειρο, εκτός κι αν μιλάμε για τηγανητά αυγά. Γιατί εδώ μπορεί να επιτευχθεί και στην πραγματικότητα απέχει μόλις 5 βήματα. Βήμα 1: Προετοιμάζουμε το τηγάνι Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Και δεν το αφήνουμε να κάψει, να ζεσταθεί απλώς καλά. Βήμα 2: Προετοιμάζουμε τα αυγά Σπάμε δύο αυγά σε ένα μικρό μπολ, προσέχοντας να παραμείνει άθικτος ο κρόκος. Βήμα 3: Ξεκινάμε το τηγάνισμα Ρίχνουμε με προσοχή τα αυγά στο τηγάνι και τηγανίζουμε χωρίς καπάκι για 1 λεπτό. Αν το προτιμάς ροδοκόκκινο στον πάτο και τις άκρες του, μεγάλωσε ελαφρώς τη φωτιά, προσέχοντας να μην καεί. Βήμα 4: Βάζουμε το καπάκι Κλείνουμε το καπάκι και τηγανίζουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να γίνει ο κρόκος και το ασπράδι να είναι της αρεσκείας σου. Αν θες τον κρόκο πιο ρευστό, σταμάτα το τηγάνισμα όταν το ασπράδι έχει μόλις πήξει και ο κρόκος έχει ακόμα αυτό το έντονο κίτρινο χρώμα. Βήμα 5: Τα βγάζουμε γρήγορα από το τηγάνι Κάθε δευτερόλεπτο μετρά όταν τηγανίζουμε αυγά, έχε λοιπόν ένα πιάτο έτοιμο ώστε να τα βγάλεις αμέσως από το τηγάνι όταν γίνουν όπως τα προτιμάς. Τώρα τα αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε αμέσως…