Υλικά
- 450 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 2 μεγάλα αυγά
- 10 φύλλα, αποψυγμένα αν είναι κατεψυγμένα
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ.
- Ανακατέψτε τη φέτα και τα αυγά σε ένα μπολ για τη γέμιση.
- Απλώστε ένα φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας και αλείψτε το με άφθονο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε από πάνω ένα άλλο φύλλο και αλείψτε πάλι με λάδι. Επαναλάβετε για συνολικά τέσσερα φύλλα, αλλά μην αλείψετε την κορυφή του τέταρτου φύλλου.
- Μεταφέρετε τη στοίβα των λαδωμένων φύλλων σε μία από τις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ.
- Απλώστε το 1/2 της γέμισης πάνω από το φύλλο σε μια ομοιόμορφη στρώση. Διπλώστε το φύλλο που προεξέχει πάνω από τη γέμιση, αφήνοντας και πάλι να δημιουργηθούν φυσικές πτυχές και ρυτίδες. Τοποθετήστε χαλαρά ένα φύλλο πάνω από την κορυφή, αλείψτε με λάδι και χρησιμοποιήστε το λαδωμένο πινέλο για να πατήσετε τα πλαϊνά σε όλη την περιφέρεια της φόρμας για κέικ.
- Επαναλάβετε τα βήματα 3 και 4 με το υπόλοιπο φύλλο, το λάδι και τη γέμιση για να συναρμολογήσετε τη δεύτερη πίτα.