Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλό πλιγούρι
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο αγγούρι, προαιρετικά
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη μέντα ή δυόσμο
- 1 κ. γλ. κύμινο
- 1/2 κ. γλ. κανέλα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού (ή περισσότερο ανάλογα με τη γεύση)
- 6 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μεταφέρετε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό. Ανακατέψτε και αφήστε το να μουλιάσει για 1 λεπτό.
- Κόψτε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρούς κύβους και μεταφέρετε στο μπολ με το πλιγούρι.
- Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (μπορείτε, επίσης, να τα χτυπήσετε στο μούλτι μαζί με τον μαϊντανό).
- Μεταφέρετε το μαϊντανό και το δυόσμο στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να τα ψιλοκόψετε. Μεταφέρετε το μείγμα στο μπολ με τη σαλάτα.
- Προσθέστε τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι, δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και αλάτι αν χρειάζεται.
- Ιδανικά, τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε.