Υλικά

  • 1/2  φλ. τσαγιού ψιλό πλιγούρι
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο αγγούρι, προαιρετικά
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη μέντα ή δυόσμο
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού (ή περισσότερο ανάλογα με τη γεύση)
  • 6 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Μεταφέρετε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό. Ανακατέψτε και αφήστε το να μουλιάσει για 1 λεπτό.
  2. Κόψτε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρούς κύβους και μεταφέρετε στο μπολ με το πλιγούρι.
  3. Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (μπορείτε, επίσης, να τα χτυπήσετε στο μούλτι μαζί με τον μαϊντανό).
  4. Μεταφέρετε το μαϊντανό και το δυόσμο στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να τα ψιλοκόψετε. Μεταφέρετε το μείγμα στο μπολ με τη σαλάτα.
  5. Προσθέστε τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι, δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και αλάτι αν χρειάζεται.
  6. Ιδανικά, τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε.