Υλικά
- 250 γρ. ζυμαρικά βίδες
- 1/2 αγγούρι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1- 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 κ. σ. κάπαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 1/3 φλ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
- Για το ντρέσινγκ λεμονιού: Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, 1 κ. σ. ξίδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου 8 λεπτά). Σουρώστε τα και αφήστε τα στην άκρη για να κρυώσουν.
- Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ξίδι από κόκκινο κρασί, το σκόρδο, τη ρίγανη και μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι. Χτυπήστε με το σύρμα για να αναμειχθούν και ενώ χτυπάτε με το σύρμα, ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Στο μπολ με το ντρέσινγκ προσθέστε τα ζυμαρικά, το αγγούρι, την πιπεριά, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, την κάπαρη και τις ελιές Καλαμών. Ανακατέψτε καλά, προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε ξανά πολύ απαλά.
- Σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 24 ώρες πριν το σερβίρισμα. Ανακατέψτε τη σαλάτα μια τελευταία φορά και σερβίρετε κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.