Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 300 γρ. ψιλοκομμένο σπανάκι
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 1 1/2 πακέτο ζύμη φύλλου
- 380 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το σπανάκι, τον άνηθο και το αλεύρι και μαγειρέψτε περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας. Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Ανακατέψτε τη φέτα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ξεχωρίστε τα μισά φύλλα και τοποθετήστε τα στο ταψί, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
- Τοποθετήστε τη γέμιση και απλώστε ομοιόμορφα.
- Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώντάς τα ένα ένα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το φύλλο να ροδίσει, 45 λεπτά έως 1 ώρα.