Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικών (500 γρ.)
- 300 γρ. καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο
- 6 κ. σ. βούτυρο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 2 φλ. τσαγιού αποβουτυρωμένο γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Romano
- 1 φλ. τσαγιού αρακά
- 1/2 φλ. τσαγιού μανιτάρια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό σε βρασμό. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνουν al dente.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, 2 έως 3 λεπτά. Ανακατέψτε το αλεύρι και τη σκόνη σκόρδου στο κρεμμύδι.
- Προσθέστε σταδιακά το γάλα. Ζεστάνετε μέχρι λίγο κάτω από το σημείο βρασμού και στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το τυρί μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία.
- Ανακατέψτε τον αρακά και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν, περίπου 4 λεπτά.
- Ρίξτε τον καπνιστό σολομό και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 2 λεπτά. Σερβίρετε πάνω από τα ζυμαρικά.