Υλικά
- 70 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. σπόροι κόλιανδρου, θρυμματισμένοι
- 1 μεγάλη τσίλι πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
- Το χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι
- 200 γρ. σπανάκι baby
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
- 1 μεγάλο αγγούρι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 250 γρ. γιαούρτι
- Λίγο φρέσκο βασιλικό
- Σπόρια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάλτε τη φέτα σε ένα μπολ και περιχύστε με το ελαιόλαδο, τους σπόρους κόλιανδρου, το τσίλι και το ξύσμα λεμονιού. Αφήστε την στην άκρη.
- Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λεία και αλατοπιπερώστε.
- Προσθέστε 50- 100 ml κρύο νερό και χτυπήστε ξανά. Παγώστε για έως και 1 ώρα.
- Αδειάστε σε τέσσερα μπολ και προσθέστε από πάνω τη φέτα, το υγρό μαρινάρισμα και τους σπόρους.