Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. αλάτι σκόρδου, ή ανάλογα με τη γεύση
- 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή ανάλογα με τη γεύση
- 1 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού, ή ανάλογα με τη γεύση
- 1 κ. σ. κάπαρη, ή ανάλογα με τη γεύση
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το αλεύρι, το αλάτι σκόρδου και το πιπέρι σε μια πλαστική σακούλα. Ανακινήστε για να αναμειχθούν, προσθέστε τα κομμάτια του χοιρινού φιλέτου και ανακινήστε ξανά για να καλυφθούν. Αποτινάξτε το περιττό αλεύρι.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε τα χοιρινά μενταγιόν στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά.
- Ρίξτε το βαλσάμικο ξύδι και το ζωμό κοτόπουλου. Αφήστε το να πάρει βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε μέχρι το χοιρινό κρέας να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο.
- Αφαιρέστε το χοιρινό σε πιατέλα σερβιρίσματος και ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού και την κάπαρη στη σάλτσα που σιγοβράζει. Συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι η σάλτσα να πήξει στην επιθυμητή σας σύσταση.