Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες
  • Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και τις τηγανίστε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να γίνουν ροζ. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα μπολ και αφήστε τις στην άκρη.
  2. Λιώστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι. Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα, ρίξτε το λευκό κρασί ή το ζωμό και αφήστε το να μειωθεί στο μισό, ενώ ξύνετε τυχόν κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού.
  3. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή-μέτρια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση σας.
  4. Προσθέστε την παρμεζάνα και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει απαλά για ένα λεπτό ακόμη περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
  5. Προσθέστε ξανά τις γαρίδες στο τηγάνι και πασπαλίστε με τον μαϊντανό. Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι, αν χρειάζεται.
  6. Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά, ρύζι ή λαχανικά στον ατμό.