Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες
- Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και τις τηγανίστε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να γίνουν ροζ. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα μπολ και αφήστε τις στην άκρη.
- Λιώστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι. Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα, ρίξτε το λευκό κρασί ή το ζωμό και αφήστε το να μειωθεί στο μισό, ενώ ξύνετε τυχόν κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού.
- Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή-μέτρια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση σας.
- Προσθέστε την παρμεζάνα και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει απαλά για ένα λεπτό ακόμη περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέστε ξανά τις γαρίδες στο τηγάνι και πασπαλίστε με τον μαϊντανό. Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι, αν χρειάζεται.
- Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά, ρύζι ή λαχανικά στον ατμό.