Υλικά
- 250 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. ιταλικό λουκάνικο γαλοπούλας ή χοιρινό (ή μοσχαρίσιος κιμάς, κοτόπουλο ή γαλοπούλα)
- 3- 4 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα
- 1/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
- 600 γρ. σάλτσα μαρινάρα
- 1/2 φλ. τσαγιού τυρί cottage
- 2 κ. σ. πέστο βασιλικού
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
- 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
- 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το λουκάνικο και σοτάρετε 5-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να ψηθεί μέχρι μέσα, σπάζοντας σε μικρά κομμάτια καθώς σοτάρετε. Προσθέστε το σπανάκι και το σκόρδο και σοτάρετε άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Ανακατέψτε το ιταλικό καρύκευμα και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαρινάρα, το τυρί cottage, το πέστο, τα αυγά, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χρησιμοποιώντας μια λαβίδα, ρίξτε τη μαρινάρα και τα μαγειρεμένα σπαγγέτι στο σκεύος με το μείγμα λουκάνικων, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν και απλώστε τα σε μια στρώση. Τοποθετήστε από πάνω την τεμαχισμένη μοτσαρέλα.
- Ψήστε 28- 32 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η πίτα σας. Γυρίστε το φούρνο στο γκριλ για 2-3 λεπτά ή μέχρι το τυρί να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να καθίσει 5-10 λεπτά.