Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους
- 3 στελέχη σέλινου, σε κύβους
- 3 καρότα, σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 500 γρ. ιταλικό λουκάνικο (χοιρινό ή γαλοπούλας)
- 2 κ. σ. ρίγανη
- 4 φλ. τσαγιού φύλλα σπανακιού
- 1 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
- 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
- 6 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 280 γρ. τορτελίνια με τυρί
- 360 ml γάλα εβαπορέ χαμηλών λιπαρών
- 2 κ. σ. κορν φλάουρ
- Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο και σοτάρετε 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το σκόρδο, στη συνέχεια το λουκάνικο και σοτάρετε 7-8 λεπτά, μέχρι το λουκάνικο να ροδίσει, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να το σπάσετε σε κομμάτια.
- Προσθέστε τη ρίγανη, το σπανάκι, το αλάτι και τις πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το να σιγοβράσει.
- Προσθέστε τα τορτελίνια και μαγειρέψτε 6-7 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γάλα εβαπορέ και το άμυλο καλαμποκιού μέχρι να διαλυθεί. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράστε 3- 4 λεπτά, μέχρι να πήξει. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα, αν χρειάζεται.
- Μοιράστε σε μπολ και προσθέστε παρμεζάνα και χόρτα ή φρέσκα μυρωδικά, αν θέλετε.