Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους
  • 3 στελέχη σέλινου, σε κύβους
  • 3 καρότα, σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. ιταλικό λουκάνικο (χοιρινό ή γαλοπούλας)
  • 2 κ. σ. ρίγανη
  • 4 φλ. τσαγιού φύλλα σπανακιού
  • 1 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
  • 6 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 280 γρ. τορτελίνια με τυρί
  • 360 ml γάλα εβαπορέ χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ. σ. κορν φλάουρ
  • Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο και σοτάρετε 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το σκόρδο, στη συνέχεια το λουκάνικο και σοτάρετε 7-8 λεπτά, μέχρι το λουκάνικο να ροδίσει, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να το σπάσετε σε κομμάτια.
  3. Προσθέστε τη ρίγανη, το σπανάκι, το αλάτι και τις πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το να σιγοβράσει.
  4. Προσθέστε τα τορτελίνια και μαγειρέψτε 6-7 λεπτά.
  5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γάλα εβαπορέ και το άμυλο καλαμποκιού μέχρι να διαλυθεί. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράστε 3- 4 λεπτά, μέχρι να πήξει. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα, αν χρειάζεται.
  6. Μοιράστε σε μπολ και προσθέστε παρμεζάνα και χόρτα ή φρέσκα μυρωδικά, αν θέλετε.