Υλικά
- 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 λουκάνικα γαλοπούλας, σε κιμά
- 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400 γρ. ντομάτες σε κύβους
- 8 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 3/7 φλ. τσαγιού φαρφάλες ή άλλα κοφτά ζυμαρικά
- 2 φλ. τσαγιού πράσινα φασολάκια, κομμένα στη μέση (μερικά φλιτζάνια σπανάκι ή ψιλοκομμένο μπρόκολο μπορούν να αντικαταστήσουν τα πράσινα φασολάκια)
- Λίγο κόκκινο πιπέρι
- Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέστε το κρέας από τα λουκάνικα και μαγειρέψτε για 3 έως 5 λεπτά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς στην ίδια κατσαρόλα και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τις ντομάτες και το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε τα να πάρουν μια χαμηλή βράση.
- Ανακατέψτε τα ζυμαρικά, μαγειρέψτε για 6 λεπτά και, στη συνέχεια, προσθέστε τα φασολάκια και το λουκάνικο.
- Σιγοβράστε για περίπου 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά και να μαλακώσουν τα φασόλια.
- Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.