Υλικά

  • 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 λουκάνικα γαλοπούλας, σε κιμά
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντομάτες σε κύβους
  • 8 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 3/7 φλ. τσαγιού φαρφάλες ή άλλα κοφτά ζυμαρικά
  • 2 φλ. τσαγιού πράσινα φασολάκια, κομμένα στη μέση (μερικά φλιτζάνια σπανάκι ή ψιλοκομμένο μπρόκολο μπορούν να αντικαταστήσουν τα πράσινα φασολάκια)
  • Λίγο κόκκινο πιπέρι
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Προσθέστε το κρέας από τα λουκάνικα και μαγειρέψτε για 3 έως 5 λεπτά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς στην ίδια κατσαρόλα και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  4. Προσθέστε τις ντομάτες και το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε τα να πάρουν μια χαμηλή βράση.
  5. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά, μαγειρέψτε για 6 λεπτά και, στη συνέχεια, προσθέστε τα φασολάκια και το λουκάνικο.
  6. Σιγοβράστε για περίπου 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά και να μαλακώσουν τα φασόλια.
  7. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.