Υλικά

  • 230 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 2/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 6 λοβοί κάρδαμο, σπασμένοι
  • 4 μακριές λωρίδες φλούδας πορτοκαλιού
  • 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κ. σ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Σπάστε τη μαύρη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέστε το βούτυρο.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε σιγά την κρέμα γάλακτος, τους σπασμένους λοβούς κάρδαμου και τη φλούδα πορτοκαλιού. Αφήστε την κρέμα να φτάσει σε σημείο βρασμού και, στη συνέχεια, σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα αρώματα να εμποτιστούν για 30 λεπτά.
  3. Ξαναζεστάνετε την κρέμα μέχρι να είναι ζεστή αλλά όχι βραστή, στη συνέχεια σουρώστε την κρέμα πάνω από το μπολ που περιέχει τη σοκολάτα και ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα και το μείγμα να είναι παχύρρευστο.
  4. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και μια πρέζα αλάτι, ανακατέψτε ξανά και αφήστε τη γκανάς να κρυώσει εντελώς. Βάλτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  5. Όταν η σοκολάτα έχει σκληρύνει, πάρτε από μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά, την τυλίγετε σε μπαλίτσα της μιας μπουκιάς και στη συνέχεια την κυλάτε στη σκόνη κακάο.
  6. Φυλάξτε στο ψυγείο και βγάλτε τις μια ώρα πριν τις φάτε για να τις απολαύσετε στο έπακρο.