Υλικά
- 1 πακέτο νιόκι πατάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού πέστο
- 200 γρ. ντοματίνια
- 1 φλ. τσαγιού κύβους φρέσκιας μοτσαρέλας σε μέγεθος μπουκιάς
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 450 γρ. φασολάκια
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο και τα φασολάκια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε τα ντοματίνια και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι τα φασολάκια να μαλακώσουν (αλλά να είναι ακόμα τραγανά) και τα ντοματίνια να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα εξωτερικά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Αλατίστε το νερό αφού φτάσει σε βρασμό.
- Ρίξτε μέσα τα νιόκι και μαγειρέψτε τα μέχρι να επιπλεύσουν στην επιφάνεια (4 έως 5 λεπτά).
- Σουρώστε και προσθέτετε τα νιόκι στην κατσαρόλα με τα φασολάκια και τα ντοματίνια. Ανακατέψτε το πέστο και τη μοτσαρέλα.
- Μοιράστε τα σε 4 ζεστά πιάτα ή μπολ και προσθέστε από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα.