Υλικά
- 1- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
- 1- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού
- 3 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 5- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 3/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, 5- 7 λεπτά. Προσθέστε τα 2 αυγά και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατέψτε.
- Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να είναι εύκολο να χειριστείτε τη ζύμη.
- Χωρίστε τη ζύμη σε μπάλες και σχηματίστε την καθεμία σε λωρίδα. Διπλώστε στη μέση και στρίψτε δύο φορές. Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε απόσταση μεταξύ τους σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα υπόλοιπα 2 αυγά και αλείψτε τα κουλουράκια με ένα πινέλο.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για 7-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους.