Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 3/4 φλ. τσαγιού τρίχρωμη κινόα, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι
  • 1 μεγάλο μάτσο κατσαρό λάχανο, χοντροκομμένο
  • 2 μέτρια μήλα χωρίς φλούδα, ψιλοκομμένα
  • 1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα πεκάν, χοντροκομμένα
  • 60 γρ. θρυμματισμένη φέτα
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. μέλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Μία πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά αφήστε το νερό να βράσει. Προσθέστε την κινόα και μειώστε τη φωτιά στο μέτριο. Σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει η κινόα, περίπου 15 λεπτά.
  2. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και προσθέστε τα κράνμπερι. Σκεπάστε και αφήστε να αχνίσει 5 λεπτά.
  3. Εντωμεταξύ, βάλτε το λάχανο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και κάντε μασάζ με τα χέρια σας. Προσθέστε την κινόα, τα κράνμπερι, τα μήλα, το κρεμμύδι, τα πεκάν και τη φέτα στο λάχανο και ανακατέψτε τα.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τη μουστάρδα, το λάδι, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλατίστε και προσθέστε μαύρο πιπέρι.
  5. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.