Υλικά
- 6 λωρίδες μπέικον
- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. τριμμένο αποξηραμένο θυμάρι
Εκτέλεση
- Βάλτε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι και τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν τα κομμάτια του μπέικον αρχίσουν να ροδίζουν, ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει. Θρυμματίστε ή κόψτε σε κύβους το μαγειρεμένο και στραγγισμένο μπέικον. Βάλτε το στην άκρη.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες με το κομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
- Απλώστε τις πατάτες στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε, γυρίζοντας κατά διαστήματα, για 35 έως 45 λεπτά.
- Προσθέστε το μαγειρεμένο μπέικον και συνεχίστε το ψήσιμο, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να ροδίσουν.