Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
- 2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
- 1/4 σελινόριζα, σε λεπτές φέτες
- 1 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1 κονσέρβα ντομάτας σε κύβους
- 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκά φασόλια, μαγειρεμένα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φασολάκια
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 3/4 φλ. τσαγιού μικρά ζυμαρικά
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- Λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Τριμμένη παρμεζάνα, προαιρετικά, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 8 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.
- Προσθέστε το σκόρδο, τις ντομάτες, τα φασόλια, τα φασολάκια, το ζωμό, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη και το θυμάρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
- Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε, χωρίς καπάκι, για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά.
- Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε με μαϊντανό, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και παρμεζάνα, αν θέλετε.