Υλικά

  • 1 φέτα ψωμί χωριάτικο ή προζυμένιο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. κατσικίσιο τυρί, για να απλώσετε ένα λεπτό στρώμα στην επιφάνεια του ψωμιού
  • 1/2 μέτριο αβοκάντο χωρίς κουκούτσι και φλούδα
  • 1 κ. γλ. κάπαρη, συν περισσότερο για γεύση
  • 2 φέτες ντομάτας από 1 μεσαία ντομάτα
  • 3 λεπτές φέτες κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες από 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 κομμάτια καπνιστού σολομού σε λεπτές φέτες
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πασπαλίστε ελαφρά το ψωμί με ελαιόλαδο και ψήστε το στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.
  2. Απλώστε το κατσικίσιο τυρί στην επιφάνεια.
  3. Βάλτε από πάνω αβοκάντο και λιώστε το με ένα πιρούνι για να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  4. Πασπαλίστε ομοιόμορφα την επιφάνεια με κάπαρη και προσθέστε από πάνω τη ντομάτα, το κρεμμύδι και τον καπνιστό σολομό.
  5. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.