Υλικά

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 4 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
  • 6 φλ. τσαγιού σάλτσα, μοιρασμένη
  • 450 γρ. μοτσαρέλα, τεμαχισμένη
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένος βασιλικός

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βουτήξτε τις φέτες μελιτζάνας στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια σε ψίχουλα ψωμιού για να καλυφθούν. Τοποθετήστε τις σε μία στρώση σε ένα ταψί.
  3. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά. Αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.
  4. Απλώστε τη σάλτσα για να καλύψετε τον πυθμένα ενός ταψιού. Τοποθετήστε μια στρώση από φέτες μελιτζάνας πάνω στη σάλτσα. Πασπαλίστε με τα τυριά -μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
  5. Επαναλάβετε τις στρώσεις με την υπόλοιπη σάλτσα, τις μελιτζάνες και τα τυριά, τελειώνοντας με μια στρώση τυριού. Πασπαλίστε με βασιλικό από πάνω.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 35 λεπτά.