Υλικά

  • 2 κεφάλια κουνουπίδι, σε κύβους
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 8 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο σχοινόπρασο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε 1-2 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ανακατέψτε το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Προσθέστε το κουνουπίδι, το ζωμό λαχανικών και το νερό και ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μια βράση.
  3. Προσθέστε το θυμάρι, σκεπάστε και μειώστε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Ξεσκεπάστε και αφαιρέστε το θυμάρι.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να χτυπήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
  5. Ανακατέψτε την παρμεζάνα και το σχοινόπρασο και αφήστε να κρυώσει για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.