Υλικά
- 2 κεφάλια κουνουπίδι, σε κύβους
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 8 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο σχοινόπρασο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε 1-2 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ανακατέψτε το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέστε το κουνουπίδι, το ζωμό λαχανικών και το νερό και ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μια βράση.
- Προσθέστε το θυμάρι, σκεπάστε και μειώστε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Ξεσκεπάστε και αφαιρέστε το θυμάρι.
- Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να χτυπήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
- Ανακατέψτε την παρμεζάνα και το σχοινόπρασο και αφήστε να κρυώσει για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.