Υλικά

  • 800 γρ. ζυμαρικά
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα κοτσάνια ψιλοκομμένα (κρατήστε τα φύλλα για άλλη χρήση)
  • 4 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 650 γρ. ανάμεικτα τυριά (ό,τι σας έχει μείνει στο ψυγείο)
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 11 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και σουρώστε καλά.
  3. Παράλληλα, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα στελέχη του μαϊντανού και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα κρεμμυδιού σε ένα μπολ, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αυγό, τα 500 γρ. τυριά, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  5. Συνδυάστε τα ζυμαρικά και το μείγμα τυριών σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέστε από πάνω τα υπόλοιπα 150 γρ. τυριών. Ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά.