Υλικά
- 450 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- 400 γρ. πράσα, κομμένα σε φέτες
- 400 γρ. σπανάκι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 κ. γλ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη, διαλυμένο σε 1 λίτρο βραστό νερό
- 150 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
- 5 γρ. βασιλικό, συν μερικά φύλλα για το σερβίρισμα
- 4 μερίδες των 25 γρ. ψωμί σικάλεως ολικής αλέσεως
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα πράσα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα κολοκυθάκια, σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό, σκεπάστε και μαγειρέψτε για περίπου 7 λεπτά.
- Προσθέστε το σπανάκι, σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και χτυπήστε το μείγμα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει πολύ λείο. Προσθέστε το κατσικίσιο τυρί και τον βασιλικό και χτυπήστε ξανά.
- Σερβίρετε σε μπολ, πασπαλίστε με μερικά επιπλέον φύλλα βασιλικού και συνοδέψτε με το ψωμί σικάλεως.