Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 1-1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κλωνάρια βανίλιας
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για κέικ
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 2/3 φλ. τσαγιού γάλα 2%
- Για το γλάσο: 1 πακέτο τυρί κρέμα, μαλακό, 6 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, 1-1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας, 3 φλ. τσαγιού άχνη, διάφορα toppings και χοντρή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε 18 θήκες για μάφιν με χάρτινες θήκες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, 5-7 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Χωρίστε τους κόκκους βανίλιας κατά μήκος -χρησιμοποιώντας την άκρη ενός κοφτερού μαχαιριού και ξύστε τους σπόρους από το κέντρο στο μείγμα κρέμας.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το στο μείγμα κρέμας εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Γεμίστε τις προετοιμασμένες κούπες κατά το ήμισυ. Ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, 18-20 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα μάφιν για 10 λεπτά να κρυώσουν πριν τα απμακρύνετε από τις φόρμες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αναμειχθούν. Χτυπήστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει λεία. Παγώστε τα cupcakes. Διακοσμήστε με πασπαλίσματα και χοντρή ζάχαρη όπως επιθυμείτε. Βάλτε τα υπόλοιπα στο ψυγείο.
- Γαρνίρετε τα μάφιν με το γλάσο και τα toppings της επιλογής σας και απολαύστε.