Υλικά

  • 600 γρ. μεγάλες γαρίδες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1-2 ολόκληρες κόκκινες πιπεριές καγιέν
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 πρέζα χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε τις γαρίδες, αλατοπιπερώστε και σοτάρετε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Σβήστε γρήγορα με το κρασί και προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο, τις πιπεριές καγιέν και τον μαϊντανό.
  3. Περάστε τις γαρίδες μέσα από τη σάλτσα βουτύρου και μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα -προσέχοντας να μην παραψήσετε τις γαρίδες.
  4. Αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και σερβίρετε.