Μερικές φορές το μαγείρεμα είναι θεραπευτικό. Άλλες φορές, μοιάζει με πάρτι στην κουζίνα, ειδικά όταν πρόκειται να φτιάξεις πίτσα. Είναι ένα είδος πιάτου που είναι διασκεδαστικό τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

Αλλά υπάρχει κάτι διαφορετικό όταν τρώτε μια παραδοσιακή πίτσα ψημένη σε ξυλόφουρνο, για παράδειγμα, σε μια αυθεντική τρατορία, με το να την παρασκευάζετε μόνοι στο σπίτι. Η κρούστα, η γεύση, ακόμα και η παρουσίαση φαίνονται καλύτερα. Γιατί, λοιπόν, η έτοιμη πίτσα μοιάζει τόσο διαφορετική, και για πολλούς πιο γευστική, από αυτήν που φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι;

Ο τύπος του φούρνου έχει σημασία

Πίτσα

Οι κανονικοί φούρνοι μπορούν σίγουρα να ψήσουν μια πίτσα μια χαρά, αλλά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε φούρνο πίτσας. Δεδομένου ότι αυτοί δεν είναι συνηθισμένοι σε πολλά σπίτια, μην κατηγορείτε τον εαυτό σας αν η πίτσα σας -τόσο σε όψη, όσο και σε γεύση- δεν είναι σαν κι αυτή που συνήθως απολαμβάνετε στο αγαπημένο σας ιταλικό εστιατόριο.

Ο Brooklyn Pizza Lover εξηγεί ότι αυτό το είδος μαγειρικού σκεύους βασίζεται στην ακτινοβολούμενη θερμότητα, η οποία, ως επί το πλείστον, προέρχεται από αυτό που η ιστοσελίδα περιγράφει ως «φωτιά που καίει στη βάση του φούρνου, μέσα σε έναν κλειστό θάλαμο», γεγονός που τον καθιστά παρόμοιο με μια ψησταριά χωρίς πλάκες ψησίματος.

Υπάρχουν, επίσης, πολλοί τύποι φούρνων πίτσας, ορισμένοι από τους οποίους είναι, επίσης, εξοπλισμένοι με καμινάδα ή κατασκευασμένοι σε ένα οπτικά ελκυστικό μοντέλο, το οποίο αποτελείται από πυρότουβλα, σύμφωνα με το Forno Bravo.

Πίτσα

Αλλά το πραγματικό μυστικό των φούρνων πίτσας έγκειται στο πόσο ζεστοί μπορούν να γίνουν. Ενώ οι κανονικοί φούρνοι φτάνουν σε θερμοκρασίες 245- 260 βαθμών Κελσίου, το The Physics Factbook σημειώνει ότι οι φούρνοι πίτσας μπορούν να αγγίξουν ακόμη και τους 540 βαθμούς Κελσίου.

Αυτές οι τόσο υψηλές θερμοκρασίες είναι υπεραρκετές για να μαγειρέψουν πολλές πίτσες ταυτόχρονα μέσα σε λίγα λεπτά, γεγονός που αποδίδει, επίσης, πιο ομοιόμορφα ψημένες πίτσες που έχουν κρούστα την οποία το Forno Piombo περιγράφει ως «ελαφρύτερη και πιο αφράτη» με νότες τραγανότητας.