Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
- 85 γρ. ζελατίνη λεμονιού
- 3/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό
- 1 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού, χωρισμένο
- 350 γρ. σαντιγί
- 3/4 φλ. τσαγιού φυστίκια, ψιλοκομμένα
- 1 έτοιμη ζύμη για τάρτες
- 1-1/2 φλ. τσαγιού φρέσκες φράουλες, κομμένες στα τέσσερα
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκα βατόμουρα
- Γλυκιά τριμμένη καρύδα, καβουρδισμένη
- Επιπλέον ψιλοκομμένα φυστίκια
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το βραστό νερό σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε για 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
- Προσθέστε το κρύο νερό, το ξύσμα λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Βάλτε τη ζελατίνη στο ψυγείο σκεπασμένη, για 1-1/2-2 ώρες.
- Προσθέστε 2 φλιτζάνια σαντιγί στη ζελατίνη και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα, για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τα φιστίκια και απλώστε το μείγμα στην έτοιμη ζύμη τάρτας. Σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Για να σερβίρετε, απλώστε 1-1/2 φλιτζάνια σαντιγί πάνω από το μείγμα ζελατίνης. Ανακατέψτε τα μούρα με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και περιχύστε την τάρτα. Πασπαλίστε με καρύδα και, αν θέλετε, επιπλέον φυστίκια. Σερβίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί.