Υλικά
- 225 γρ. ζυμαρικά
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ανάλατο βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 1- 2 λεπτά.
- Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα και τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
- Αφήστε να πάρουν μια βράση, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν.
- Προσθέστε και την παρμεζάνα και αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε περισσότερο γάλα ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
- Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με μαϊντανό.