Υλικά

  • 225 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. τσαγιού φράουλες, σε φέτες
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 3 αυγά
  • 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • Γαρνιτούρα: Ζάχαρη άχνη, φράουλες

Εκτέλεση

  1. Συνδυάστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τις φράουλες και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια τυριού κρέμας.
  2. Απλώστε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα στο κέντρο σε δύο φέτες ψωμιού, τοποθετήστε από πάνω τις φράουλες και καλύψτε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού για να φτιάξετε δύο «σάντουιτς».
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα μέχρι η κανέλα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
  4. Λιώστε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  5. Βουτήξτε το ένα από τα σάντουιτς στο μείγμα αυγών και από τις δύο πλευρές, στάζοντας το περίσσευμα, και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο καυτό τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές, στη συνέχεια επαναλάβετε με το υπόλοιπο βούτυρο και το άλλο σάντουιτς.
  6. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με φράουλες!