Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1/2 κ. γλ. πάπρικα
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 4 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα μπαχαρικά -πάπρικα, πιπέρι καγιέν, σκόρδο σε σκόνη, μαύρο πιπέρι και αλάτι- και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε τις μπριζόλες μία μία μέσα στο μπολ και ανακατέψτε με τα μπαχαρικά.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που είναι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια- υψηλή φωτιά. Όταν το λάδι κάψει, προσθέστε τις μπριζόλες. Μαγειρέψτε για περίπου 3- 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καραμελωμένο χρώμα.
- Μόλις ροδίσουν, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη σε κάθε χοιρινή μπριζόλα. Γυρίστε κάθε χοιρινή μπριζόλα, ώστε και οι δύο πλευρές να πάρουν λίγη λιωμένη καστανή ζάχαρη. (Μην προσθέσετε την καστανή ζάχαρη πολύ νωρίς, γιατί αλλιώς η ζάχαρη θα καεί και θα καπνίσει το δωμάτιο).
- Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (ή παραπάνω αν κρίνετε ότι οι μπριζόλες δεν έχουν ψηθεί καλά).
- Πριν το σερβίρισμα, περιχύστε τις μπριζόλες με το γλάσο που έχει σχηματιστεί στο ταψί. Σερβίρετε με τα λαχανικά της επιλογής σας.