Υλικά
- 500 γρ. ψαρονέφρι
- 450 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
- 5 καρότα, κομμένα σε φέτες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα καρότα χωριστά στις δύο άκρες ενός ταψιού, αφήνοντας χώρο στο κέντρο για το χοιρινό. Περιχύστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε το χοιρινό στο κέντρο του ταψιού. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τα κλωνάρια δενδρολίβανου πάνω από το χοιρινό.
- Ψήστε στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του χοιρινού να φτάσει τους 63 βαθμούς.
- Αφήστε το χοιρινό να ξεκουραστεί για 5- 10 λεπτά.
- Όσο ξεκουράζεται το χοιρινό, ανακατέψτε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το σιρόπι σφενδάμου. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μειωθεί κατά το 1/3, περίπου 3- 4 λεπτά.
- Ρίξτε τη σάλτσα με ένα κουτάλι στο χοιρινό και απολαύστε.