Υλικά

  • 500 γρ. ψαρονέφρι
  • 450 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
  • 5 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κλωναράκια φρέσκο ​​δενδρολίβανο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα καρότα χωριστά στις δύο άκρες ενός ταψιού, αφήνοντας χώρο στο κέντρο για το χοιρινό. Περιχύστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.  
  3. Τοποθετήστε το χοιρινό στο κέντρο του ταψιού. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τα κλωνάρια δενδρολίβανου πάνω από το χοιρινό.
  4. Ψήστε στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του χοιρινού να φτάσει τους 63 βαθμούς.
  5. Αφήστε το χοιρινό να ξεκουραστεί για 5- 10 λεπτά.
  6. Όσο ξεκουράζεται το χοιρινό, ανακατέψτε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το σιρόπι σφενδάμου. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μειωθεί κατά το 1/3, περίπου 3- 4 λεπτά.
  7. Ρίξτε τη σάλτσα με ένα κουτάλι στο χοιρινό και απολαύστε.