Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κύβους
  • 2/3 φλ. τσαγιού άχνη ή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. τσαγιού sour creme
  • 3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 κ. σ. ανάμεικτο μπαχαρικό
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  2. Βάλτε τις φέτες μήλου σε ένα μπολ και προσθέστε την καστανή ζάχαρη και το ανάμεικτο μπαχαρικό και ανακατέψτε καλά.
  3. Χτυπήστε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Εάν δεν έχετε μίξερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό μίξερ χειρός. Προσθέστε τη βανίλια και τα χτυπημένα αβγά σταδιακά.  
  4. Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε την κρέμα. Ρίξτε το μείγμα στο μίξερ σιγά σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  5. Ρίξτε το μείγμα του κέικ στην προετοιμασμένη φόρμα και στη συνέχεια τοποθετήστε τις φέτες μήλου από πάνω. Μπορείτε να τακτοποιήσετε τις φέτες έτσι ώστε να βγαίνουν κυκλικά.
  6. Ψήστε στο φούρνο για μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει το κέικ και να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά τα μήλα.
  7. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα.
  8. Σερβίρετε μεγάλες φέτες με κρέμα ή παγωτό.