Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κύβους
- 2/3 φλ. τσαγιού άχνη ή κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. τσαγιού sour creme
- 3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 κ. σ. ανάμεικτο μπαχαρικό
- 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Βάλτε τις φέτες μήλου σε ένα μπολ και προσθέστε την καστανή ζάχαρη και το ανάμεικτο μπαχαρικό και ανακατέψτε καλά.
- Χτυπήστε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Εάν δεν έχετε μίξερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό μίξερ χειρός. Προσθέστε τη βανίλια και τα χτυπημένα αβγά σταδιακά.
- Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε την κρέμα. Ρίξτε το μείγμα στο μίξερ σιγά σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Ρίξτε το μείγμα του κέικ στην προετοιμασμένη φόρμα και στη συνέχεια τοποθετήστε τις φέτες μήλου από πάνω. Μπορείτε να τακτοποιήσετε τις φέτες έτσι ώστε να βγαίνουν κυκλικά.
- Ψήστε στο φούρνο για μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει το κέικ και να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά τα μήλα.
- Βγάλτε το κέικ από το φούρνο αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Σερβίρετε μεγάλες φέτες με κρέμα ή παγωτό.