Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 12 μίνι κρουασάν βουτύρου, κομμένα στη μέση
  • 3/4 κιλό καπνιστό ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 6 φέτες τυρί, κομμένες διαγώνια
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ. γλ. παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.  
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μέλι. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε.
  3. Αλείψτε το μείγμα βουτύρου σε κάθε πλευρά των κρουασάν και γεμίστε με ζαμπόν και τυρί και τοποθετήστε στο έτοιμο ταψί.
  4. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το ασπράδι αυγού και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Βουρτσίστε τις κορυφές των κρουασάν με το  μείγμα και πασπαλίστε με παπαρουνόσπορο.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15- 20 λεπτά. Αφήστε να σταθούν για 5 λεπτά και σερβίρετε ζεστά.