Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κ. σ. μέλι
- 12 μίνι κρουασάν βουτύρου, κομμένα στη μέση
- 3/4 κιλό καπνιστό ζαμπόν σε λεπτές φέτες
- 6 φέτες τυρί, κομμένες διαγώνια
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ. γλ. παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μέλι. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε.
- Αλείψτε το μείγμα βουτύρου σε κάθε πλευρά των κρουασάν και γεμίστε με ζαμπόν και τυρί και τοποθετήστε στο έτοιμο ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το ασπράδι αυγού και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Βουρτσίστε τις κορυφές των κρουασάν με το μείγμα και πασπαλίστε με παπαρουνόσπορο.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15- 20 λεπτά. Αφήστε να σταθούν για 5 λεπτά και σερβίρετε ζεστά.