Υλικά
- 12 μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 βάζο μαρμελάδα βερίκοκο
- 2 κ. γλ. σάλτσα τσίλι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 1/4 φλ. τσαγιού νερό
- 1 κ. σ. σουσάμι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Κάντε μια κάθετη σχισμή στο παχύτερο μέρος από το κάθε μπουτάκι κοτόπουλου και τοποθετήστε σε ένα μπολ.
- Ανακατέψτε 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα γλυκού τσίλι, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας και το νερό.
- Περιχύστε το μείγμα στο κοτόπουλο, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και ψήστε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο, περιχύνοντας με την υπόλοιπη μαρμελάδα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
- Πασπαλίστε με το σουσάμι και σερβίρετε με ρύζι ή νουντλς.