Υλικά
- 225 γραμμάρια πέννες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 φλιτζάνια συσκευάζονται φρέσκα φύλλα σπανάκι
- 1 1/2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 1 1/2 φλιτζάνια καπνιστό λουκάνικο κομμένο σε φέτες
- 700 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 112 γραμμάρια ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι
- 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Ενώ μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, ψιλοκόψτε τα λαχανικά και τα κρέατα. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και κρατήστε τα στην άκρη. Περιχύστε με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν ζυμαρικά μεταξύ τους.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το λάδι, προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σπανάκι. Ζεσταίνετε μέχρι το σπανάκι μέχρι να αρχίσει να μαραίνετε. Προσθέστε το βραστό κοτόπουλο, λουκάνικα κομμένα σε φέτες, ντομάτες, πράσινες καυτερές πιπεριές και 1 φλιτζάνι τυρί. Ανακατέψτε μέχρι το τυρί να λιώσει.
- Απλώστε το μείγμα με τα λουκάνικα και τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ. Πασπαλίστε τα ζυμαρικά με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.