Υλικά

  • 225 γραμμάρια πέννες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια συσκευάζονται φρέσκα φύλλα σπανάκι
  • 1 1/2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 φλιτζάνια καπνιστό λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 700 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 112 γραμμάρια ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι
  • 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Ενώ μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, ψιλοκόψτε τα λαχανικά και τα κρέατα. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και κρατήστε τα στην άκρη. Περιχύστε με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν ζυμαρικά μεταξύ τους.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το λάδι, προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σπανάκι. Ζεσταίνετε μέχρι το σπανάκι μέχρι να αρχίσει να μαραίνετε. Προσθέστε το βραστό κοτόπουλο, λουκάνικα κομμένα σε φέτες, ντομάτες, πράσινες καυτερές πιπεριές και 1 φλιτζάνι τυρί. Ανακατέψτε μέχρι το τυρί να λιώσει.
  4. Απλώστε το μείγμα με τα λουκάνικα και τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ. Πασπαλίστε τα ζυμαρικά με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.