Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 λωρίδες ξύσμα λεμονιού (από 1 λεμόνι), κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
  • 20 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 2 φλ. τσαγιού baby σπανάκι
  • 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου για 1 λεπτό.
  2. Προσθέστε τη σάλτσα τομάτας και αφήστε να σιγοβράσει. Τοποθετήστε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγειρέψτε σκεπασμένες, για 3 λεπτά.
  3. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται, για 1 έως 2 λεπτά ακόμη.
  4. Πασπαλίστε με τη φέτα και σερβίρετε με ψωμί.