Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 λωρίδες ξύσμα λεμονιού (από 1 λεμόνι), κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
- 20 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
- 2 φλ. τσαγιού baby σπανάκι
- 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τη σάλτσα τομάτας και αφήστε να σιγοβράσει. Τοποθετήστε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγειρέψτε σκεπασμένες, για 3 λεπτά.
- Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται, για 1 έως 2 λεπτά ακόμη.
- Πασπαλίστε με τη φέτα και σερβίρετε με ψωμί.