Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 110 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
- 220 γρ. μανιτάρια crimini ψιλοκομμένα
- 110 γρ. φρέσκα μανιτάρια shiitake, ψιλοκομμένα
- 1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 3 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1/2 φλ. τσαγιού άγριο ρύζι
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη ή οποιοδήποτε γάλα/κρέμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε όλα τα μανιτάρια και το θυμάρι και σοτάρετε μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου για 8 λεπτά.
- Ρίξτε το βαλσάμικο και ανακατέψτε. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για ένα ακόμη λεπτό. Ρίξτε το ζωμό και αφήστε τη σούπα να πάρει μια βράση.
- Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 45 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ρύζι.
- Προσθέστε το γάλα ή την κρέμα πριν σερβίρετε.