Υλικά
Ο σολομός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε υπέροχα πιάτα. Ψητός, τηγανητός ή μαγειρεμένος, όπως και να τον απολαύσετε το σίγουρο είναι ότι θα αποκομίσετε όλα τα οφέλη του.
Σύμφωνα με το healthdigest.com ο σολομός αποτελεί μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης και περιέχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Β12, κάλιο, σίδηρο και βιταμίνη D. Θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στη Γη λόγω της υψηλής ποσότητας σε ωμέγα-3 λιπαρά -μόλις 100 γρ. περιέχουν 2.260 χιλιοστόγραμμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα-, ενώ παρέχει και πολλά οφέλη για την υγεία, όπως μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου και μείωση των συμπτωμάτων ρευματοειδούς αρθρίτιδας, σύμφωνα με το Harvard T.H. Chan School of Public Health.