Υλικά
- 5- 6 μεγάλες μελιτζάνες
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 κ. σ. ξίδι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
- Σκόρδο τριμμένο κατά βούληση
Εκτέλεση
- Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση και απλώστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ραντίστε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήστε στους 180- 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20- 25 λεπτά.
- Βγάλτε από το φούρνο και καθαρίστε την ψίχα από την φλούδα.
- Τοποθετήστε το εσωτερικό της μελιτζάνας σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, ρίξτε το στο μπολ με τις μελιτζάνες και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και δοκιμάστε το αλάτι και το ξίδι. Κατά βούληση μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο.
- Μπορείτε να προσθέστε, επίσης, φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης.