Υλικά

  • 225 γρ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 30 μαρσμέλοους κανονικού μεγέθους
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε την σοκολάτα, τα μαρσμέλοους και μισό φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ.
  2. Βάλτε για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία. (Στην περίπτωση που δεν έχουν λιώσει τα μαρσμέλοους μετά από 2 λεπτά, ξαναβάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύετε ανά 15 δευτερόλεπτα).
  3. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα μαρσμέλοους καλά, ώσπου να αποκτήσετε ένα μείγμα με λεία υφή.
  4. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 45 λεπτά.
  5. Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα μίξερ χειρός, κρατήστε μισό φλυτζάνι για την επικάλυψη, και μεταφέρετέ την στο μείγμα με τη σοκολάτα.
  6. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Σερβίρετε σε ποτηράκια και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  8. Για το σερβίρισμα γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί και πασπαλίστε με λίγη τριμμένη σοκολάτα.