Υλικά
- 225 γρ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 30 μαρσμέλοους κανονικού μεγέθους
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε την σοκολάτα, τα μαρσμέλοους και μισό φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ.
- Βάλτε για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία. (Στην περίπτωση που δεν έχουν λιώσει τα μαρσμέλοους μετά από 2 λεπτά, ξαναβάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύετε ανά 15 δευτερόλεπτα).
- Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα μαρσμέλοους καλά, ώσπου να αποκτήσετε ένα μείγμα με λεία υφή.
- Αφήστε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 45 λεπτά.
- Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα μίξερ χειρός, κρατήστε μισό φλυτζάνι για την επικάλυψη, και μεταφέρετέ την στο μείγμα με τη σοκολάτα.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σερβίρετε σε ποτηράκια και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Για το σερβίρισμα γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί και πασπαλίστε με λίγη τριμμένη σοκολάτα.