Υλικά
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κλαράκια σέληνου ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1/2 κιλό μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κιλό αρακά
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 2 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Ρίξτε το κρεμμύδι, το σέληνο και το σκόρδο και σοτάρετε περίπου για 5- 8 λεπτά.
- Προσθέστε το μπέικον, τη δάφνη και τον αρακά ανακατέψτε και ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και το νερό.
- Σιγοβράστε μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει αρκετά και να χυλώσει η σούπα, περίπου για μία ώρα και 15 λεπτά.
- Ανακατεύετε περιστασιακά και στο τέλος προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
- Μπορείτε να την χτυπήσετε στο μπλέντερ ώστε να έχετε μια λεία σούπα βελουτέ.