Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
- 1 κ. γλ. βανίλια
- 3 φλ. τσαγιού βρώμη
- 1 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τη βανίλια και την ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα τη βρώμη, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2- 3 λεπτά.
- Σε ένα ταψί που έχετε βουτυρώσει καλύψτε με μία στρώση από το μείγμα και κρατήστε το υπόλοιπο για τη συνέχεια.
- Λιώστε τα δάκρυα σοκολάτας και το φυστικοβούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξτε το μείγμα της σοκολάτας πάνω από την στρώση με τη βρώμη και απλώστε ομοιόμορφα παντού.
- Τρίψτε το υπόλοιπο μείγμα βρώμης πάνω από την σοκολάτα.
- Καλύψτε με μία μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 2- 3 ώρες.
- Βγάλτε από το ψυγείο, αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και κόψτε τις μπάρες.