Υλικά
- 2 ώριμες μπανάνες
- 3 κρόκοι αβγών
- 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 κ. σ. κορν φλάουρ
- 1 κ. γλ. βανίλια
- 2 φλ. τσαγιού γάλα
- Μπισκότα βανίλιας και σαντιγί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις μπανάνες, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το γάλα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει για περίπου 8-10 λεπτά.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Για να σερβίρετε βάλτε μερικές κουταλιές της κρέμας σε ένα ποτήρι γλυκού, προσθέστε μία στρώση μπισκότων βανίλιας και λίγη σαντιγί και επαναλάβετε μία ακόμη φορά.