Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • Μπισκότα βανίλιας και σαντιγί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις μπανάνες, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το γάλα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει για περίπου 8-10 λεπτά.
  3. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  4. Για να σερβίρετε βάλτε μερικές κουταλιές της κρέμας σε ένα ποτήρι γλυκού, προσθέστε μία στρώση μπισκότων βανίλιας και λίγη σαντιγί και επαναλάβετε μία ακόμη φορά.